Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz

A tehetség kötelez 2019 ősz

Génie oblige! – Liszt híres és inspiráló szavait szellemi örökösei, a Zeneakadémia jelenlegi és egykori hallgatói is magukba szívták alma materükben. A fiatal művészek egy-egy zeneszerző személye köré épített tematikus esttel mutatják meg tehetségüket a Solti terem színpadán: Szalai Éva, Karasszon Eszter és Staszny Zsófia Chopin, Környei Miklós és Nyári László Paganini, a Kamara-Kör művészei pedig Mendelssohn alakját állítják a középpontba. A negyedik hangverseny fellépői díjnyertes fiatal művészek: Cosima Soulez-Larivière-t a magyar közönség a 2017-es Bartók Világverseny hegedű fordulójának győzteseként ismerhette meg, azóta több alkalommal is megfordult a Nagyterem színpadán, az orosz Dina Ivanova pedig a Ricardo Viñes és a weimari Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny 2. díjasa, valamint az utrechti Liszt-verseny 3. helyezettje.

 

Bérletárak 2019. június 1-től: 8 000 Ft

 

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.