Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak

Tiszta barokk 2020 ősz

Októbertől visszatérnek a barokk zene sztárjai a Zeneakadémiára. Ismét vendégünk lesz az ünnepelt orosz szoprán, Julia Lezsnyeva, aki ezúttal a Venice Baroque Orchestra kíséretében Vivaldi-, Händel- és Graun-áriákkal készül. Izgalmasnak ígérkezik a műfaj egyik legkitűnőbb együttese, a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonico és Isabelle Faust közös fellépése, hiszen a nagyszerű hegedűművésznőt historikus zenekar szólistájaként eddig még nem hallhatta a magyar közönség. Hangversenyükön Pietro Locatelli L’Arte del violino című, saját korában népszerűvé vált hegedűverseny-sorozatából három darab is elhangzik. Vashegyi György együttesei számos nemzetközi sikert értek el francia barokk darabok tolmácsolásával, ezúttal Jean-Philippe Rameau és az őt követő generáció legsikeresebb komponistája, Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville motettáit szólaltatják meg.

 

Bérletárak 2020. május 31-ig: 16 600, 20 400, 23 800, 27 200 Ft

Bérletárak 2020. június 1-től az első előadásig: 17 400, 21 500, 25 100, 28 600 Ft

 

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.