A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak

Liszt-kukacok Akadémiája 2019 tavasz

 

 

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Liszt-kukacok Akadémiája 2019 tavaszi bérlete elfogyott, így nem áll módunkban több bérletet értékesíteni. Szólójegyek az egyes koncertekre válthatók. Köszönjük megértésüket! 

Történetek...

Sokszor mondják, hogy a zene olyan, mint a nyelv: egy nyelv, amelyen a hangszerek beszélnek. De mit mond, és hogyan képes mesélni a zene, ha nem támogatja meg a szöveg? Erre a kérdésre keresi a választ a Zeneakadémia ifjúsági sorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája tavaszi koncertsorozata, amely a felső tagozatos általános iskolásokat (s persze szüleiket, nagyszüleiket) célozza. A sorozat első alkalmával a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője, a Liszt- és Junior Prima Díjas Fülei Balázs mutatja be, hogy hangszere, a zongora miként képes történeteket mondani, érzelmeket közvetíteni, üzeneteket eljuttatni a hallgatósághoz. A sorozat második koncertjén arról lesz szó, milyen rejtett üzeneteket hordoz a klasszikus kamarazene, és miként fejthetjük meg ezeket. A rejtett üzenetek egyik koronázatlan királya, Mozart lesz a főszereplő, kamaraműveit a zeneakadémistákból álló Korossy Vonósnégyes és az intézmény zongorista hallgatója, Kovács Gergely fogja megszólaltatni. A harmadik, némileg rendhagyó koncerten a Zeneakadémia október végén felavatott, megújult orgonáját ismerheti meg a közönség. A záró eseményen a barokk zene világába kalauzolja el a hallgatókat a Simplicissimus Kamaraegyüttes. Abba a korba, mikor a zenében minden a kifejezésről szólt, és a hangszeres zenét a vokális zene lányának tartották, mondván, miként a gyermek az anyját, úgy kell a hangszerekkel utánozni az énekeseket.
 
 

 

További információk Facebook oldalunkon találhatók.

2019. április