Művészi szempontból álljon szemünk előtt, hogy a teljes technikai készség csak eszköz arra, hogy a lélek megszólalhasson...

Dohnányi Ernő főigazgatói székfoglalója

Zenekar a központban 2019/2020

A népszerű bérletben ezúttal is minden alkalommal egy-egy kimagasló együttes lép színpadra világhírű szólistákkal. Baráti Kristóf és Várjon Dénes korosztályuk sokoldalú, kivételes magyar előadói, Thomas E. Bauer német bariton és Gyenyisz Macujev irkutszki születésű zongoraművész pedig a legnevesebb zenekarok és karmesterek mellett működik közre szólistaként világszerte. Jos van Immerseel, az Anima Eterna Brugge vezetője gyakori vendég hazánkban, együttesét viszont most először hallhatja a budapesti közönség. Az elsősorban régizene-specialistaként ismert művész német romantikus mesterek szimfóniáit és zenekar-kíséretes dalait állítja a hangverseny középpontjába. A világot járt zenekar kiforrott és egységes hangzásáról híres, és mindig az adott zenei korszaknak megfelelő korhű hangszereket használ. A bérlet legfiatalabb együttese, az Anima Musicae Kamarazenekar Baráti Kristóf közreműködésével nem versenyművet, hanem Beethoven kevésbé ismert, a 18-19. század fordulóján született románcait tűzi műsorra. A lírai hangvételű műveket kiválóan ellensúlyozza Bartók népszerű kamarazenekari darabja és Brahms drámai szimfóniája. Az Európai Kamarazenekar a kontinens legnevesebb kamaraegyütteseként – amelyet a legnagyobb zenekarok hangszeresei alkotnak – több alkalommal járt már Budapesten. Ezúttal a zongoraművész házaspár, Simon Izabella és Várjon Dénes lesz partnerük Bach, Mozart és Beethoven versenyműveiben. Szintén visszatérő vendégként köszönthetjük a Bécs–Berlin Kamarazenekart, amely a két főváros filharmonikus zenekarának tagjaiból áll. Az együttes egyik kedvenc szólistájával, Gyenyisz Macujevvel érkezik Budapestre, aki Alfred Schnittke ritkán játszott zongoraversenyében működik közre.

 

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zenekar a központban bérlet elfogyott, így nem áll módunkban több bérletet értékesíteni. Szólójegyek az egyes koncertekre válthatók. Köszönjük megértésüket! 

2019. november

2019. december

2020. február

2020. április