Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

A zenekar mesterei 2020

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy A zenekar mesterei 2020 című bérletünk elfogyott, így nem áll módunkban több bérletet értékesíteni. Szólójegyek az egyes koncertekre válthatók. Köszönjük megértésüket!

 

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának legújabb bérletében olyan világhírű mesterek vezényletével játszanak növendékeink, mint Takács-Nagy Gábor, Dennis Russell Davies, Gilbert Varga és Hamar Zsolt. A Takács-Nagy Gábor nevével fémjelzett koncert műsorán Mendelssohn Hebridák-nyitánya, e-moll hegedűversenye és Dvořák 8. szimfóniája szerepel. A hegedűverseny szólóját Giovanni Guzzo, a Zeneakadémián mesterkurzus-oktatóként is gyakran vendégeskedő művész játssza. Napjaink egyik leginnovatívabb és legeredetibb karmestere, a Grammy-díjas Dennis Russell Davies – ezúttal Brahms és Bernstein műveivel – visszatérő vendég a zenekar élén, mellette a koncerten két magyar zongoraművész is közreműködik szólistaként: a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb előadója, Balog József, valamint az ígéretes fiatal tehetségként számon tartott Vajda Marcell. Az egyetem alapítójának születésnapján évről évre ünnepi hangversenyt hallhat a közönség, az egyetemi zenekart ez alkalommal Hamar Zsolt vezeti. Berlioz koncertnyitánya és Liszt Dante-szimfóniája mellett Paganini 1. hegedűversenye hangzik el, melynek szólistája a mindössze 20 esztendős Tóth Kristóf, aki fiatal kora ellenére már számos versenyen szerepelt kiválóan. Az intézményalapítás évfordulóján a magyar származású világklasszis karmester, Gilbert Varga vezényel, Bartók 3. zongoraversenyében Balogh Ádám, a Bartók Világverseny zongora kategóriájának második helyezettje kerül szólószerepbe.