A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak

Liszt-kukacok Akadémiája 2020 tavasz

Zenélő természet

 

Hogy miként keletkezett a zene, azt nem tudjuk, de sokan gondolják úgy, hogy valamikor az ősi időkben az ember felfedezte a természet hangjainak szépségét, és megpróbálta a maga eszközeivel utánozni azt. Akárhogy is történt, a „klasszikusnak” is nevezett művészi zenében mindig fontos szerepet játszott a természet, illetve az a kérdés, hogy miként idézhető meg a körülöttünk lévő világ a zene segítségével. A Zeneakadémia ifjúsági programsorozata a tavaszi félévben zene és természet viszonyát vizsgálja, megtudhatjuk, hogyan jelennek meg a zenében a különböző állatfajták. A nyitókoncerten a sokszorosan díjnyertes zongoraművész, Balog József a madarak zenei világába nyújt betekintést. A második hangversenyen a Zeneakadémia volt és jelenlegi hallgatóival továbbra is az eget, a szárnyaló lényeket szemléljük, ám ekkor a madarak helyett az apró rovarok kerülnek a középpontba. A harmadik alkalommal leszállunk a földre, bemegyünk az erdőbe, és Eckhardt Gáborral valamint zenésztársaival a különféle vad- és vadászzenéket vizsgáljuk. A szezonzáró matinén Fülei Balázs, a Kamarazene Tanszék vezetőjének segítségével különös területre merészkedünk: le a víz alá, a halak közé. A különleges zenei barangolásokban Mona Dániel zenetörténész lesz a gyerekek segítségére.

 

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Zenélő természet című bérletünk elfogyott, így nem áll módunkban több bérletet értékesíteni. Szólójegyek az egyes koncertekre válthatók. Köszönjük megértésüket! 

 

2020. április

2020. november

2020. december