2014.06.01 19.00

Solti Terem

In memoriam Ella Fitzgerald

Jazz itt!

In memoriam Ella Fitzgerald

Bazsinka Ágnes, Vers Dóra, Matisz Flóra, Máthé Evelin, Fenyő Fruzsina (ének), Balogh Tamás (zongora), Gyányi Marcell (bőgő), Czirják Tamás (dob) Vendég: Elek István (szaxofon)

Az évadot záró tanár–diák-koncert igazi különlegességnek ígérkezik, mert öt ifjú hölgy, a feltörekvő generáció legtehetségesebb képviselői adnak ízelítőt belőle, milyen lehet a hazai jazzéneklés jövője. Az Ella Fitzgerald művészete előtt tisztelgő fellépők ugyan hagyományos repertoárból válogatnak, ám különlegesség, hogy a hangszerelések erre az alkalomra készülnek. A hölgyek közül Bazsinka Ágnes már rutinosnak nevezhető előadó, aki második évét fejezi be a jazz tanszéken. Dolgozott funkegyüttessel és duóban, 2010-ben pedig első helyezést ért el az I. Országos Jazz-zenei Versenyen. Vers Dóra végzős jazzének-hallgató, és vérbeli Ella-rajongónak lehet nevezni, hiszen nincs a jazz nagyasszonyának olyan szólója, amelyet ne jegyzett volna le és tanult volna meg kívülről. Az énekesnő a Wind Singers a cappella együttes tagja. A másodikos Matisz Flóra egyéni hangi adottságokkal rendelkezik, muzikalitását erősíti, hogy éveken át tanult hegedülni. A jazz mellett alternatív és folkprodukciókban is fellép. Szintén idén végez Máthé Evelin, aki nemrégiben kezdte szólókarrierjét építeni. Erőteljes, telt hangja mindenkit levesz a lábáról, sokak szerint akár a klasszikus zenei világban is találhat magának utat. Az alapfokú képzésben végzős Fenyő Fruzsina legtöbbször saját Sex_tett-je élén hallható, amellyel a fősodrú jazztől némileg populárisabb irányba is elkalandoznak. A hölgyeket kísérő trió mindhárom tagja kivételes tehetség, Elek István szaxofonost pedig csak azért kell bemutatni, mert a legtöbben fúziós oldaláról ismerik, ám ez alkalommal elénk tárja, hogy stílusérzéke és felkészültsége nem ismer határokat.

A koncert után Kóda című sorozatunk keretében pódiumbeszélgetésre várják az érdeklődő közönséget a Jazz Tanszék fiatal énekesnői, valamint Mona Dániel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár: 1.900 Ft