2018.03.22 19.00

Solti György Kamaraterem

Ebonit Saxophone Quartet és Szabó Marcell

Kamarazene karnyújtásnyira

Ebonit Saxophone Quartet és Szabó Marcell

Glazunov:
Szaxofonvartett, op. 109
Rimszkij-Korszakov:
Seherezádé-szvit, op. 35
SZÜNET
Dvořák:
12. (F-dúr) vonósnégyes, op. 96 („Amerikai”)
Weinberg:
Aria, op. 9 (Johannes Pfeuffer átirata)
Weinberg:
5. vonósnégyes, op. 27 – 3. Scherzo (Dineke Nauta átirata)
Ebonit Saxophone Quartet: Andreas Mader (szopránszaxofon); Dineke Nauta (altszaxofon); Johannes Pfeuffer (tenorszaxofon); Paulina Marta Kulesza (baritonszaxofon) Szabó Marcell (zongora)

Az 1928-ban Párizsba emigrált Glazunovot csakhamar magával ragadta a szaxofon bontakozó divatja, s 1932-ben meg is alkotta a hangszer kvartett-repertoárjának alapkövét, melyet az amszterdami Ebonit Saxophone Quartet tolmácsolásában hallgathat meg a Solti Terem közönsége. A vegyes nemzetiségű együttes 2011-ben alakult az Amsterdam Conservatory of Music hallgatóiból, s az általa képviselt újszerű stílus és repertoár csakhamar meghódította Európát. Számos nemzetközi fesztiválon és neves hangversenyteremben koncerteztek már, és több nemzetközi versenyen arattak győzelmet. A Seherezádé szvit különleges átiratát a kvartett a harmincéves Szabó Marcell közreműködésével adja elő, aki 2012-ben szerzett zongoraművész-diplomát a Zeneakadémián. Több rangos nemzetközi verseny díjazottja, 2015-ben Junior Prima-díjjal tüntették ki.

A koncert után Kóda című pódiumbeszélgetés-sorozatunk keretében Johannes Pfeuffer, Szabó Marcell, valamint Belinszky Anna moderátor és Czinege Ádám tolmács várja az érdeklődőket.


Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár: 1 900 Ft