Magas állami kitüntetések a Zeneakadémia tanárainak

2014. március 15.

Berkes Balázs, Somos János Csaba, Beischer-Matyó Tamás, Batta András, Kiss B. Attila, Kobzos Kiss Tamás, Orbán György és a Vujicsics Együttes tagjai is rangos állami díjakat vehettek át 2014. március 14-én.

Tekintsék meg Önök is a LEGO-Zeneakadémiát!

2014. március 14.

Március 16-ától egy hónapig a nagyközönség számára is látható lesz a Liszt Ferenc téri zenepalota egyedi óriásmakettje, mely a Zeneakadémia és a LEGO Hungary Zrt. együttműködésében 20 ezer játékkockából, 120 munkaóra alatt épült fel.

Két új zeneakadémiai vonatkozású könyv jelent meg

2014. március 10.

A Kodály Intézet gondozásában Alapfokú szolfézstanítás a gyakorlatban címmel hiánypótló módszertani szakkönyv, a L’Harmattan kiadónál pedig Ujfalussy József, a Zeneakadémia egykori rektora emlékére tanulmánykötetet jelent meg a közelmúltban.

Hallgatóink sikerei a XI. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Versenyen

2014. március 10.

Az Attitude Kvartett kiemelt nívódíjat és rektori különdíjat, négy további kamaraformáció pedig nívódíjat kapott a 2014. március 7-9. között Debrecenben megrendezett versenyen.

Liszt és a költészet

2014. március 10.

Előadással egybekötött kétnapos kurzust tart Liszt irodalmi alkotásokhoz kötődő műveiből 2014. április 8-9-én Dr. Thomas Mastroianni, az Amerikai Liszt Társaság elnöke.

Egyedül vagy

2014. március 07.

Március 18-án adja első zeneakadémiai szólóestjét a fiatal hegedűs generáció egyik legkiválóbb képviselője. Baráti Kristófot a felkészülés és a műsorválasztás kulisszatitkairól kérdezte Lorenz Péter a Zeneakadémia Koncertmagazinban.

A Zeneakadémia épületeinek nyitva tartása a március 15-ei hétvégén

2014. március 07.

A nemzeti ünnepen a gyakorlás és a jegyvásárlás is szünetel.

Régi Zenei Napok, Nemzetközi Bartók Szeminárium, Pablo Casals Nemzetközi Gordonkaverseny

2014. március 06.

Már lehet jelentkezni a Filharmónia Magyarország által szervezett nyári kurzusokra, illetve a 2014. őszén rendezendő csellóversenyre.

A beatbox és a klasszikusok - interjú Bella Mátéval

2014. március 05.

Bella Máté zeneszerző, a Zeneakadémia tanársegédje a Fool Moon vokálegyüttesnek írt számával az M1 Eurovíziós Dalfesztiválra válogató showműsorában aratott közönségsikert. A Fidelio.hu-nak adott interjújából azonban kiderül, csak első hallásra kalandozott el a komolyabb műfajoktól.

A Zeneakadémia adjunktusa Cambridge-ben

2014. március 03.

A Cambridge-i Egyetem, az Oxfordi Egyetem és a londoni King's College közös előadóművészeti kutatóközpontjának három hónapos kutatói ösztöndíját nyerte el Stachó László, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa.

Felvételi előkészítők a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen

2014. március 01.

A 2014/15-ös tanévre jelentkezők számára szolfézs-zeneelmélet, zeneszerzés és zenetudomány tárgyakból indít előkészítő tanfolyamokat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem.

"Ha már muzsikálsz, akkor lángolni és égni kell" - interjú Binder Károllyal

2014. február 28.

"Újra van Binder-kvartett" címmel készített interjút a Jazz Tanszék vezetőjével a Fidelio.hu közelgő zeneakadémiai szólóestje alkalmával, melyen Borbély Mihály, Fonay Tibor és Benkó Ákos, valamint Varga Gábor működik közre.

Ritkaságokkal gazdagodott a Liszt Múzeum

2014. február 28.

Schubert Erlkönig című dalának Liszt Ferenc által készített autográf zenekari átiratát és más becses szerzeményeket mutattak be a Zeneakadémia Liszt Ferenc Emlékmúzeumában szerdán Áder János köztársasági elnök jelenlétében.

A Környei-Razvaljajeva duó nemzetközi sikere

2014. február 27.

A IV. Concurso Ibérico de Música de Cámara con Arpa elnevezésű versenyen második díjat nyerte el Razvaljajeva Anasztázia és Környei Miklós.

Tavasszal is Kóda

2014. február 27.

A Zeneakadémia Koncertközpont pódiumbeszélgetés-sorozatában 2014 tavaszán az Ökrös Együttes tagjaival, Binder Károllyal, Malcolm Bilsonnal és Vashegyi Györggyel, a Classicus Ensemble muzsikusaival, Szűcs Péterrel és Kiss Péterrel, Kocsis Zoltánnal és Fejérvári Zoltánnal, Várjon Dénessel és Keller...