A Zeneakadémia főépülete zavartalanul üzemel

2016. szeptember 25.

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri főépülete 2016. szeptember 25-én, vasárnap zavartalanul nyitva tart, tekintettel azonban a környéket érintő forgalom-elterelésekre, az épület megközelítését gyalogosan, a Nagymező utca, vagy a Liszt Ferenc tér irányából...

Alexander Roslavets nyerte a II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt

2016. szeptember 25.

A fehérorosz Alexander Roslavets nyerte a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny 15.000 euróval járó Nagydíját és a közönségdíjat a szombati döntőben; az egyetlen magyar versenyző, Horti Lilla a II. díjat érdemelte ki.

Tíz fiatal énekes, köztük egy magyar szoprán jutott a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjébe

2016. szeptember 23.

A megmérettetés záró fordulóját a Zeneakadémia Nagytermében rendezik szeptember 24-én, a finálét internetes és rádiós élő közvetítésen keresztül is lehet majd követni.

Négy magyar versenyző a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny középdöntőjében

2016. szeptember 22.

A ma 15.00 órakor kezdődő forduló az élő internetes közvetítésnek köszönhetően akár otthonról is követhető.

Rangos nemzetközi kutatás-fejlesztési projektbe kapcsolódik a Zeneakadémia

2016. szeptember 17.

Az „Inner Ear” hallásfejlesztő applikáció kifejlesztésében Dr. Szigetvári Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zeneszerzés Tanszékének egyetemi docense, és Szakál Farkas Soma, elektronikus zenei médiaművészet szakos hallgató vehet részt.

Interneten is követhető lesz a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny

2016. szeptember 15.

A verseny honlapjáról elérhető élő internetes közvetítés segítségével is követhető lesz a szeptember 19. és 25. között a Zeneakadémia által rendezett megmérettetés.

Ismerje meg a II. Nemzetközi Marton Énekverseny mezőnyét!

2016. szeptember 14.

A verseny honlapján elérhető minden versenyzők rövid életrajza és műsora, s a versenykatalógusból a megmérettetés előkészületeiről, zsűrijéről és kulisszatitkairól is mindent megtudható.

A Zeneakadémia rektorát és két tanárát is jelölték a Prima Primissima Díjra

2016. szeptember 13.

Magyar zeneművészet kategóriában Vigh Andreát, Medveczky Ádámot és Balázs Jánost, magyar oktatás és köznevelés kategóriában pedig Földes Imre zenetörténész professzorunkat jelölték az elismerésre.

Elmarad október 12-én a garantált épületlátogatás

2016. szeptember 13.

Férfiaktól függő nők szerepében

2016. szeptember 12.

Tizenhét éve van a pályán, de még mindig az ifjabb énekes generációhoz tartozik. A 20–21. századi zene mellett elsősorban a barokk repertoár izgatja, s mindkét területen a legnagyobbakkal (Abbadóval, Boulezzel, Harnoncourttal) dolgozott együtt. A világhírű szoprán, Anna Prohaska barokk hősnők...

A Zeneakadémia hallgatója is a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny döntőjében

2016. szeptember 09.

Egyetlen magyar művészként jutott be Kocsis Krisztián a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny döntőjébe öt másik fiatal zongoristával. A szóló és zenekari végső megmérettetésre, illetve a vasárnapi gálaestre a Nagyteremben kerül majd sor.

Új időpontban, új helyszínen a Trióban az Egyenlőségért koncert

2016. szeptember 06.

November 11. helyett 12-én, a Solti Teremben rendezik meg a koncertet.

Liszt Múzeumok találkozója

2016. szeptember 01.

A budapesti Liszt Ferenc Emlékmúzeum megnyitásának 30. évfordulója alkalmából találkozót rendez Európa Liszt Múzeumainak részvételével szeptember 10-én a Régi Zeneakadémia Kamaratermében.

Várjon Dénes lemezsikerei

2016. augusztus 23.

A Bartók-Pásztory díjas zongoraművész az elmúlt hónapokban két jelentős nemzetközi visszhangot kiváltó albumot is megjelentetett, és már javában készülnek Simon Izabellával a második kamara.hu fesztiválra.

Marton Éva a Magyar Szent István Rend kitüntetettjei között

2016. augusztus 20.

A Zeneakadémia professor emeritája Áder Jánostól vehette át a kitüntetést a nemzeti ünnepen.