A kontratenor

2016. október 13.

Napjainkban bővelkedünk a jobbnál jobb kontratenorokban, Michael Chance azonban az angol nyelvű barokk vokális repertoár egyedülálló művelője. Október 21-én Maggie Cole oldalán Dowland, Byrd és Schubert dalaival lép a Solti Terem színpadára.

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál másodszorra a Zeneakadémián

2016. október 12.

Astor Piazzolla, a tangókirály művészetét állítja koncertjei és mesterkurzusai középpontjába a 2016. november 4-6. között megrendezendő fesztivál.

Forradalmár baseballsapkában

2016. október 11.

Steve Reich nagysága számunkra adottság. A hatvanas-hetvenes években tökéletes megoldást talált egy nyomasztó kihívásra: hogy a kísérletezés hosszú időszaka után miként hozhatjuk vissza a művészi zenébe a szilárd harmónia és az állandó lüktetés eredendő gyönyörét. Megoldása merészen modern volt,...

A zenetörténetírás kritikájától a zenekritikaírás művészetéig

2016. október 10.

A Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság október 14-15-én tudományos konferenciát rendez a 70 éves Tallián Tibor tiszteletére

Bartók Konzi a Zeneakadémián

2016. október 07.

A 2016–2017-es koncertévadban három koncertet adnak a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskola együttesei a Zeneakadémián. A két intézmény közötti szoros kapcsolatról, megvalósult és megvalósulandó tervekről az intézmény igazgatója, Benkő Szabolcs nyilat kozott a...

Erasmus+ pályázati támogatás a zenepedagógiai gyakorlat kreatív megújítására

2016. október 04.

Nemzetközi stratégiai program keretében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetésével, budapesti, holland és skóciai partnerintézmények bevonásával kezdődhet nagyszabású szakmódszertani fejesztés a kodályi alapelvek mentén.

Kezdetét vette a 2016-os Liszt Születésnapi Fesztivál

2016. október 03.

A Zeneakadémia alapítójának október 22-i születésnapja, illetve a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont fennállásának 30. évfordulója alkalmából október minden szombati napján ünnepi koncertekre kerül sor a Régi Zeneakadémia Kamaratermében.

II. Marton Énekverseny: Világklasszis győzelem

2016. szeptember 26.

A fehérorosz Alexander Roslavets diadalával ért véget a Zeneakadémia által rendezett II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny.

Bátorítástól az irányításig: Művész-menedzsment workshop a Zeneakadémián

2016. szeptember 26.

Az október 13-15. között rendezendő kurzus a zenei együttesek menedzselésének témakörét járja körül olyan vendégelőadók közreműködésével, mint Tobias Rempe, az Ensemble Resonanz igazgatója, és Tido Visser, a Holland Kamarakórus vezetője. Jelentkezni október 5-ig lehet.

A Zeneakadémia főépülete zavartalanul üzemel

2016. szeptember 25.

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri főépülete 2016. szeptember 25-én, vasárnap zavartalanul nyitva tart, tekintettel azonban a környéket érintő forgalom-elterelésekre, az épület megközelítését gyalogosan, a Nagymező utca, vagy a Liszt Ferenc tér irányából...

Alexander Roslavets nyerte a II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt

2016. szeptember 25.

A fehérorosz Alexander Roslavets nyerte a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny 15.000 euróval járó Nagydíját és a közönségdíjat a szombati döntőben; az egyetlen magyar versenyző, Horti Lilla a II. díjat érdemelte ki.

Tíz fiatal énekes, köztük egy magyar szoprán jutott a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjébe

2016. szeptember 23.

A megmérettetés záró fordulóját a Zeneakadémia Nagytermében rendezik szeptember 24-én, a finálét internetes és rádiós élő közvetítésen keresztül is lehet majd követni.

Négy magyar versenyző a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny középdöntőjében

2016. szeptember 22.

A ma 15.00 órakor kezdődő forduló az élő internetes közvetítésnek köszönhetően akár otthonról is követhető.

Rangos nemzetközi kutatás-fejlesztési projektbe kapcsolódik a Zeneakadémia

2016. szeptember 17.

Az „Inner Ear” hallásfejlesztő applikáció kifejlesztésében Dr. Szigetvári Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zeneszerzés Tanszékének egyetemi docense, és Szakál Farkas Soma, elektronikus zenei médiaművészet szakos hallgató vehet részt.

Interneten is követhető lesz a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny

2016. szeptember 15.

A verseny honlapjáról elérhető élő internetes közvetítés segítségével is követhető lesz a szeptember 19. és 25. között a Zeneakadémia által rendezett megmérettetés.