2016.11.20 19.30

Nagyterem

kamara.hu/5

Fordulópont

kamara.hu/5

A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja

Beethoven:
4. (C-dúr) cselló-zongoraszonáta, op. 102/1
Berio:
Naturale
Schumann:
Öt darab népies stílusban, op. 102
Dvořák:
Szerelmi dalok, op. 83
szünet
Kurtág:
Jelek, játékok, üzenetek (részletek)
Schumann:
Három románc, op. 94
Dvořák:
2. (A-dúr) zongoraötös, op. 81
Művészeti vezetők Simon Izabella és Várjon Dénes Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora); Sarah Shafer (szoprán); Viviane Hagner, Környei Zsófia (hegedű); Tabea Zimmermann (brácsa); Steven Isserlis, Christoph Richter (cselló); Holló Aurél (ütőhangszerek)

A Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetésével megvalósuló kamarazenei fesztivál, a kamara.hu zárókoncertjének műsora a kései Beethoventől Kurtágig ível. Olyan ritkaságok is elhangzanak a hangversenyen, mint Luciano Beriótól az 1985-ben komponált, brácsára, ütőhangszerekre és egy szicíliai népi énekes hangfelvételére komponált Naturale, vagy Dvořák szinte soha nem hallható, schumanni mélységű dalciklusa, a Szerelmi dalok. A kamara.hu világhírű előadógárdájához ez alkalommal Holló Aurél, az Amadinda Együttesből jól ismert, zeneszerzőként és hangszerelőként is aktív ütőhangszeres művész társul. És bár a fesztivál alcíme („Fordulópont”) elsősorban a művekre és zenetörténeti helyükre vonatkozott, e zárókoncert – és talán az egész kamara.hu fesztivál – legfontosabb tanulsága az lesz, hogy e páratlan muzsikusokból álló társaság előadásában az elhangzó művek valóban életre szóló élményt nyújthatnak, vagyis akár még egy kamarazenei fesztivál is jelenthet fordulópontot az életünkben.

A koncert után Kóda című pódiumbeszélgetés-sorozatunk keretében Várjon Dénes, Simon Izabella, valamint Mona Dániel moderátor várják az érdeklődőket.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár: 1 400, 2 100, 3 500, 4 900 Ft

 

A bérletes kedvezmény automatikusan lép érvénybe a fesztivál előadásaira szóló jegyek egyidejű megvásárlása esetén, a kosárba helyezést követően.