Négyszer négyes 2018

Két év után ismét visszatér a Zeneakadémia vonósnégyeseket felvonultató sorozata, amelynek koncertjein ezúttal a magyar közönség számára kevésbé ismert, fiatal, mégis világhírű kvartettek.

A sorozat első együttese a legrangosabb nemzetközi versenyeket nyerte egymást követően, majd kiválasztották az Európai Hangversenytermek Szervezete által szervezett Rising Stars programba. A Kuss Quartet a világ legnevesebb koncerttermeiben lépett már fel, turnézott Japánban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Dél-Amerikában. A klasszikus mesterművek mellett gyakran tűznek műsorukra kortárs szerzeményeket, ahogy teszik ezt majd a Zeneakadémián is, Beethoven vonósnégyese mellé kortárs német zeneszerzőket illesztve.

A Négyszer négyes további három koncertjén olyan kvartettek szerepelnek, melyek győzedelmeskedni tudtak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén, az ARD Nemzetközi Zenei Versenyen. A lengyel zenészekből álló Apollon Musagète Quartet 2008-as első helyezése után a világ különböző pontjain bizonyította tehetségét: Európa nagyvárosaiban,  Amerikában, Kanadában, Japánban és Kínában is nagy sikerrel adott koncerteket a vonósnégyes. A tagok gyakran dolgoznak együtt kortárs zeneszerzőkkel és világhírű szólistákkal, budapesti koncertjükön Várdai István közreműködésével adják elő Schubert népszerű vonósötösét.

A berlini székhelyű Artemis Quartet 1989-ben alakult, és olyan zenei nagyságoktól tanulhattak, mint Walter Levin, Alfred Brendel, az Alban Berg Vonósnégyes, a Juilliard Quartet és az Emerson Quartet. 1996-os győzelmük óta olyan neves szólistákkal dolgoztak már együtt, mint Sabine Meyer, Elisabeth Leonskaja, Juliane Banse, Jörg Widmann, Leif Ove Andsnes és Truls Mørk.

A francia Quatuor Ebène tagjai Takács-Nagy Gábortól, Eberhald Fletztől és Kurtág Györgytől vettek órákat, mielőtt 2004-ben szintén megnyerték az ARD Versenyt. Sikerüket bizonyítja, hogy 2009-ben a BBC zenei magazinja „Az év felfedezettje”, a Gramophone „Az év felvétele” díjjal ismerte el az együttest.

 

BÉRLETÁRAK JANUÁR 2-TŐL: 9 000 Ft, 12 500 Ft

A bérletek megvásárolhatók személyesen a Zeneakadémia Koncertközpont jegyirodájában, illetve elektronikusan az alábbi gombra kattintva.

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk, hogy a Négyszer négyes c. bérletünk teltházas, így már nem áll módunkban jegyet értékesíteni. Köszönjük megértését!

 

 

 

 

Szűrés

2018 március

21 19.00
*
Négyszer négyes

Apollon Musagète Quartett, Várdai István

Solti György Kamaraterem

Arenszkij, Schubert

Elfogyott

2018 május

26 19.00
*
Négyszer négyes

Artemis Quartett

Solti György Kamaraterem

Mendelssohn, Sosztakovics

2018 október

12 19.00
*
Négyszer négyes

Quatuor Ebène

Solti György Kamaraterem

Beethoven, Brahms