Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

Máris óriási érdeklődés övezi az Összkiadás élőben sorozat 2018 tavaszi előadásait

2018. április 10.

Villáminterjú Baráti Kristóf hegedűművésszel.

Az Összkiadás élőben 2018 tavaszi hangversenyein Mozart összes hegedűművét hallhatják az érdeklődők Baráti Kristóf Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész tolmácsolásában. A világhírű zenész már harmadszorra vállalja a Zeneakadémia népszerű sorozatának főszerepét.

 

Milyen tapasztalatokat szerzett az Összkiadás élőben sorozat 2015 és 2016-os koncertjein, és mire számíthat a közönség ebben az évben?

Az Összkiadás élőben sorozatban azt szeretem, hogy a szerzővel közösen járhatok be egy utat. Először Beethoven hegedű-zongora szonátáit, majd Bach Partitáit mutattam be, előbbit Würtz Klára zongoraművésznővel. A Mozart sorozatban öt hegedűversenyt, három szólóművet és Szűcs Máté brácsaművésszel kiegészülve az ismert Esz-dúr sinfonia concertantét hallhatja a közönség. Amikor 2016-ban Mozart összes hegedűversenyének CD felvételét csináltuk, azt mondtam magamban, hogy ezt most évekig nem szeretném megismételni, mert ez hatalmas energia-befektetés és erőfeszítés. Ahhoz képest most megint itt vagyok, nem véletlenül. Izgalmas lesz a próbafolyamat, hiszen még nem ismerem a Prágai Filharmonikusokat. Szűcs Mátéval, aki partnerem a Sinfonia Concertante-ban már csak itt próbálunk majd, közvetlenül a koncert előtt. Szűkös és erőltetett lesz a felkészülési időszak, de kihívásként tekintek rá, sőt, egy újabb esélyként, hogy jobban megismerhessem W. A. Mozartot.

 

Fotó: Zeneakadémia / Adrián Zoltán

 

A Baráti Kristóffal készült nagy interjú a Zeneakadémia hamarosan megjelenő koncertmagazinjában olvasható.