Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak

A tehetség kötelez 2018 ősz

2018. április 10.

A már hagyományossá váló bérlet koncertjein ismét a Zeneakadémia ifjú zenészei kaptak lehetőséget, hogy megmutassák tehetségüket.

A tavaly diplomázott harsonaművész, Sztán Attila szólistaként és kamarazenészként egymás után hódítja meg a világ neves koncertpódiumait, jelenleg a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar művésze, valamint az In Medias Brass Quintet tagja.

 

 

 

A Zeneakadémia hallgatója, Devich Gergely fiatal kora ellenére sikert sikerre halmoz: országos versenyek dobogóinak meghódítását követően 2014-ben ő képviselhette hazánkat a Fiatal Zenészek Eurovízióján, ahol a megmérettetés addigi legkiemelkedőbb magyar teljesítményét nyújtva harmadik helyezést ért el.

Demény Balázs a Carl Filtsch, a Hans von Bülow és az Île de France nemzetközi zongoraverseny győztese, a világ rangos koncertpódiumainak ünnepelt vendége. Idén a Lagny-sur-Marne-ban megrendezett Nemzetközi Zongoraverseny első díját, közönségdíját és a város különdíját hozta el.

Farkas Mira és Scheuring Kata a Zeneakadémia Karrierirodája által támogatott fiatal művészek. Scheuring Kata kiváló versenyeredmények egész sorával büszkélkedhet, aktívan koncertező szólista és kamarazenész. Farkas Mira hárfaművész 2014-ben Junior Prima Díjat, 2016-ban Fischer Annie-ösztöndíjat kapott.

 

Bérletár június 1-től az első előadásig: 6 100 Ft