Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak

Épületlátogatás

Ismerje meg a Zeneakadémia egyedülálló szecessziós épületét! A 2013-ban újranyitott, zenetörténeti jelentőségű koncertteremben minden díszítést és részletet az 1907-es eredeti állapotnak megfelelően állítottak helyre. A túra résztvevői megcsodálhatják a régi fényében pompázó Nagytermet, és rácsodálkozhatnak a Kisterem, mai nevén Solti György Kamaraterem eleganciájára, valamint megtekinthetik a magyar szecesszió egyik legjelentősebb képzőművészeti alkotását, A művészet forrása című freskót az emeleti előcsarnokban. Szakavatott idegenvezetőink az épület rejtelmeibe is betekintést engednek, és a vendégek megtudhatják, hol lakik a zene szelleme. Az épületlátogatás végén egy kisebb koncert meghallgatására is lehetőség nyílik, egy zeneakadémista hallgató előadásában.

Kedves Látogatóink!

Szeptember 4-től újraindítjuk épületlátogató túráinkat!  Minden pénteken 13.30-kor indítunk túrát magyar nyelven. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyeket a tervezett látogatás előtti napon 13 óráig várunk. A túra akkor indul, ha az adott napra jelentkezők száma meghaladja a 9 főt. Minden regisztrációra válaszolunk és legkésőbb a látogatás előtt 24 órával e-mailen és a honlapunkon jelezzük, ha az adott napra jelentkezők létszáma nem érte el a látogatás indításához szükséges létszámot.

A zeneakadémiai vezetés kb. 50 perces, melynek része a Nagyterem, a Solti terem, a földszinti és emeleti előcsarnok, amelyet szakavatott idegenvezetőnk mutat be látogatóinknak. A látogatás keretén belül lehetőség van egy kb. 10-15 perces kiskoncert meghallgatására, amelyet egy Zeneakadémista hallgatónk ad elő.

A kiskoncerttel egybekötött magyar nyelvű épületlátogatás díja 3 000 Ft/fő. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk.

A jegyeket közvetlen a túra előtt tudják megvásárolni a Zeneakadémia jegypénztárában készpénzzel, vagy bankkártyával (kb. 5-10 perccel korábban érdemes érkezni).

Kérjük a maszk viselését belépéskor és a túra alatt.

A látogatás legközelebbi időpontjai:

2020. október 30. (péntek) 13.30

2020. november 6. (péntek) 13.30

Szeretettel várjuk Önöket a Zeneakadémián!

 

 

Regisztráció

Budapest büszkesége

"Épület látogatáson vettem részt egy vasárnap délután. Egy nagyon felkészült fiatal lány volt az idegenvezetőnk, aki sok érdekes információt osztott meg velünk az Akadémiával kapcsolatban. 

A festett üveg ablakoktól kezdve az orgonáig, minden részletre kiterjedően avatott be minket az épület szépségeibe. Ráadásként egy kis házikoncerten is részt vehettünk. Nagyszerű vasárnapi program volt, mindenkinek tudom ajánlani."

(@jzsuzsa525 véleménye a Zeneakadémia Épületlátogató túrájáról)

 

Magyar nyelvű túrák egyéni látogatóknak minden pénteken 

Egyéni látogatóink számára minden pénteken 13.30-as kezdéssel indítunk magyar nyelvű, kb. 50 perces vezetést. A túrára előzetes regisztráció szükséges, az épületlátogatásra, valamint a külön megvásárolható kis koncertre szóló jegyek a túrák indulása előtt válthatók a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri jegypénztárában.

Angol nyelvű túrák egyéni látogatóknak naponta

Jelenleg nem indítunk angol nyelven épületlátogató túrát egyéni látogatóknak, csak csoportoknak!

Angol nyelven minden nap 13.30-as kezdéssel biztosítunk látogatási lehetőséget. A túra keretében 50 perces angol nyelvű vezetéssel várjuk az érdeklődőket. A túrára előzetes regisztráció szükséges, az épületlátogatásra, valamint a külön megvásárolható kis koncertre szóló jegyek a túrák indulása előtt válthatók a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri jegypénztárában.

További információkért kérjük, érdeklődjenek a turizmus[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

Csoportos látogatások

Szervezett csoportok előzetes bejelentkezés alapján látogathatják az épületet. A túrák megrendelhetők angol, német, francia,  olasz, spanyol, portugál, orosz, finn, cseh, szlovák, román, japán nyelven. A csoportok létszáma legalább 9 fő, legfeljebb 15 fő lehet.

Bejelentkezés, időpont-egyeztetés, további információ és együttműködések utazási irodákkal:

turizmus[kukac]zeneakademia.hu

Jegyárak:
Teljes árú jegy
Magyar nyelvű vezetés
2 000 Ft

Idegen nyelvű vezetés
3 500 Ft

Kis koncert - választható
1 000 Ft

50 % kedvezményre jogosultak az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok, a nyugdíjasok és a 65 év felettiek (a megfelelő igazolvány felmutatásával), illetve a fogyatékkal élők és kísérőik.

Családi kedvezmény – 2 felnőtt és 2 gyerek (18 éves korig) számára az eredetileg megvásárolt összes jegy árából 10 % kedvezményt biztosítunk.

A fenti árak 27 % áfát t, valamint az idegenvezetés díját tartalmazzák.

További kedvezmények:

Belföldi Budapest Kártya felmutatásával az épület 50%-os kedvezménnyel látogatható. Igény esetén a kis koncert külön fizetendő, utóbbi ára 1 000 Ft.

Külföldi Budapest Card felmutatásával az épületlátogatás, valamint a kiskoncert is 50%-os kedvezménnyel vehető igénybe.

A jegypénztárban elfogadott kártyák, utalványok – így többek között a Budapest Card – az épületlátogatásra is beválthatók.