Kodály módszere zseniális. … Minden jó zenélés az énekhangnál kezdődik.

Solti György

2015 tavaszán is Liszt-kukacok Akadémiája

2015. február 2.

A Zeneakadémia Koncertközpont 6-10 éves gyerekeknek szóló szombat délelőtti kiscsoportos beavató foglalkozásai február 7-től folytatódnak.

A Liszt Ferenc téri épület Előadótermében tartott kiscsoportos foglalkozások az általános iskolák 1-4. osztályába járó gyerekeknek szólnak. Nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetjük meg a gyerekekkel, nemcsak a különböző hangszereket mutatjuk be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatjuk őket a hangverseny intézményének működésének rejtelmeibe is. A foglalkozáson résztvevők játszhatnak a népszerű Zeneakadémia-makettel is: a gyerekek maguk tehetik a színpadra a LEGO-muzsikusokból álló szimfonikus zenekart, vonósnégyest, fuvósötöst, vagy bármely más, nekik tetsző formációt.
 

Liszt-kukacok Akadémiája


Február 7-én  Kerner Mária, a Zeneakadémia többszörös versenygyőztes hallgatója mutatja be a fuvolát, és a következő hetekben az ütőhangszerekkel, az oboával, a hegedűvel és a hárfával is megismerkedhetnek a gyerekek. A foglalkozásokon résztvevők találkozhatnak a programsorozat arcával, Liszt-kukaccal is, sőt, az arcmásával díszített matricát kapnak ajándékba. A kilencszáz forintos jegyeket kizárólag személyesen, a Zeneakadémia Jegypénztárában lehet megvásárolni, s a szülők részére nem, csak a foglalkozásokon részvevő gyermekek számára váltandó belépő.

A szombati foglalkozások pontos időpontjai és témái ide kattintva találhatók meg.