Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

A művészeti szakképzés átalakítása - konferencia

2015. május 15.

Az érdeklődő közönség számára is nyilvános, "Art invented us" mottójú szakmai fórum 2015. május 22-én pénteken 9.00-16.00 óra között lesz a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskolában.

A „Művészeti szakközépiskolák jogi szabályozását és fejlesztési lehetőségeit érintő vizsgálatok, valamint a hatékony működést elősegítő fejlesztések támogatása” elnevezésű projekt keretében megrendezendő konferencia moderátora Dr. Benkő Szabolcs, a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskola igazgatója lesz. A program délelőtt 10.00 órakor kezdődik, az ünnepélyes megnyitó beszédet Dr. Odrobina László, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár tartja. Ezt követően Dr. Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem rektora tart előadást A zenei szakmai közép- és felsőfok képzéseinek összehangolása címmel, majd Magyar Margit, a Tóth Aladár Zeneiskola intézményvezetője ad elő Újító törekvések a zeneiskolai szolfézs oktatásban...? címmel, Dr. Kutnyászky Csaba, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese pedig Az új típusú tanárképzés a zenei felsőoktatásban címmel tart prezentációt.

Az ebédszünet után három szekcióülésre kerül sor: Dr. Nemes László Norbert, a Kodály Intézet igazgatója és Szirányi Borbála, a Kodály intézet tanára a Kodály Zoltán zenepedagógiai koncepciójának alkalmazása a 21. század iskolájában címmel tart előadást; a Gyakorlati tanítás tapasztalatai a zeneművészeti szakközépiskolában című szekció vezetője Dr. Németh Márta, a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese lesz, Dr. Benkő Szabolcs pedig A zeneoktatás intézményrendszere, működésének kérdései címmel ad elő. A konferenciát délután 15.00 órakor Dr. Vigh Andrea összegzi és zárja le.

A rendezvény nyilvános, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni, a projekt [dot] musza [at] gmail [dot] com email címen lehetséges.

Címkék