Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

A Zeneakadémia igazgatói a Muzsikában

2014. július 8.

Csonka András kulturális és Szabó Stein Imre kommunikációs igazgatót a Zeneakadémia Koncertközpont első évadának kulisszatitkairól kérdezte Petrányi Judit.

Fotó: Muzsika / Felvégi Andrea

A rekonstrukciós munkálatok hajrájában megalakult kulturális és kommunikációs igazgatóságok első hónapjainak teremtéssel felérő feladatairól; az első koncertévad kihívásairól, nehézségeiről és sikereiről, és konkrét részletekről is beszél a Zeneakadémia koncertközponti tevékenységének két irányítója. Csonka András és Szabó Stein Imre a Muzsika 2014 júliusi számában megjelent nagyszabású kettős interjúban komolyzene aktuális helyzetéről, a budapesti hangverseny-piacról, a művész-szerződtetés és a közönségszervezés mesterfogásairól, és az arculatában is megújult Zeneakadémia által besöpört elismerésekről is beszélt. Szabó Stein Imre interjút záró szavai a Zeneakadémia Koncertközpont első évadának összegzéseként is olvashatók: „A hét hónap tanulsága tehát az, hogy ami létrejött, azt tovább kell erősíteni. Ezt támasztja alá az is, hogy sikerült a nagy piacon, a nagyvilágban is elfogadtatni magunkat. Nem csak szöveg,hogy ami létrejött, az világra szól!"
 

 

A teljes interjú a folyóirat aktuális számában, illetve néhány hét múlva a muzsikalendarium.hu oldalon olvasható el.