A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György

A zeneakadémiai Varázsfuvola és az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny sajtóvisszhangja

2013. december 12.

Budapesti nemzetközi énekverseny

A világhírű magyar szoprán, Marton Éva adja a nevét ahhoz a budapesti nemzetközi énekversenyhez, amelynek szervezésben és rendezésében egyaránt részt vesz a Zeneakadémia Koncertközpont és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - jelentették be az intézmény tegnapi sajtótájékoztatóján. ( MR3.hu)

 

„A barátaimnak Éva vagyok, az ellenségeimnek Frau Marton"

Van egy kedves barátnőm: ő zsidó, én pedig keresztény vagyok. És most ezt a szembeállítást hallom mindenhonnan. Miért nem természetes, hogy ő karácsonyra sóletet csinál, másnap pedig hozzánk jön halat enni? - mondja a Heti Válasz legfrissebb számában Marton Éva. (Heti Válasz Online)

 

Meghirdették a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt

A világhírű magyar szoprán, Marton Éva adja a nevét ahhoz a budapesti nemzetközi énekversenyhez, amelynek szervezésben és rendezésében egyaránt részt vesz a Zeneakadémia Koncertközpont és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - jelentették be az intézmény szerdai sajtótájékoztatóján. A nyolctagú nemzetközi zsűrit Marton Éva vezeti, a középdöntőket 2014. szeptember 16. és 19. között rendezik. A döntőt szeptember 20-án tartják, 21-én a Magyar Állami Operaház ad helyet a verseny gálaestjének. (Kultúra.hu)

 

Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt hirdettek

Jövő szeptemberben tartja a Zeneakadémia első saját szervezésű nemzetközi komolyzenei versenyét. (Metropol)

 

Marton Éva Nemzetközi Énekverseny

2014 szeptemberében indul el a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny. (Hír TV)

 

Egy gusztustalan kéjenc tartja hatalmában

Vasárnap este Mozart Varázsfuvolájával nyitják meg a Zeneakadémia Solti Györgyről elnevezett kistermét, amely mostantól az intézmény saját minioperaházaként működik. (Figaro)

 

Mozarttal nyit a Solti-terem

A felújítás után A varázsfuvolával kezdi meg kamaraoperai működését a Zeneakadémia Solti Györgyről elnevezett kisterme. A darabot kettős szereposztásban mutatják be Marton Éva művészeti vezetésével, az opera tanszak tanára, Almási Tóth András rendezésében. (Hirado.hu)

 

Énekversenyt neveztek el Marton Éváról

Marton Éváról elnevezett énekversenyt hirdet a Zeneakadémia, a megmérettetést jövő év szeptember 15-21. között tartják. A 42 ezer eurós összdíjazású nemzetközi verseny zsűrijének elnöke a névadó Marton Éva lesz. (Magyar Nemzet Online)

 

Meghirdették a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt

A világhírű magyar szoprán, Marton Éva adja a nevét ahhoz a budapesti nemzetközi énekversenyhez, amelynek szervezésben és rendezésében egyaránt részt vesz a Zeneakadémia Koncertközpont és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - jelentették be az intézmény szerdai sajtótájékoztatóján. (Magyar Hírlap Online)

 

Operajátszás a Zeneakadémián

A Zeneakadémia felújított kisterme, a bő fél évszázad után újra zenekari árokkal és zsinórpadlással felszerelt Solti György Kamaraterem első operaprodukciója Mozart Varázsfuvolájának december 8-i bemutatója lesz. A részletekről a december 4-én tartott sajtótájékoztatón számolt be Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, Dr. Batta András kormánybiztos, Marton Éva, a Mozart-premier művészeti vezetője, Almási-Tóth András rendező és Alpaslan Ertüngealp karmester. (Fidelio.hu)

 

Új fordításban látható A varázsfuvola a Zeneakadémián

A felújítás után Mozart operájával, A varázsfuvolával kezdi meg kamaraoperai működését a Zeneakadémia Solti Györgyről elnevezett kisterme december 6-án. (Színház.hu)

Címkék