Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

C. P. E. Bach-hétvége a Zeneakadémián

2014. október 6.

Október második hétvégje a 300 éve született Carl Philipp Emanuel Bachról fog szólni a Zeneakadémián.

A háromnapos koncertmaraton nyitó hangversenyén, október 10-én az Ensemble MiMaGe (Spányi Miklós – csembaló, Ábrahám Márta – barokk hegedű, Schweigert György – violone, Bálint János – fuvola) nyújt hosszmetszeti képet a legnagyobb karriert befutott Bach-fiú szonátaterméséből. A második, október 11-ei esten a Spányi Miklós művészeti vezetésével működő Concerto Armonico kamarazenekar egy hegedű-, egy csembaló-, és egy fuvolaversenyét tűzi műsorra, az október 12-ei zárókoncerten pedig Spányi Miklós Aawaithaurgín című új műve mellett C. P. E. Bach egy monumentális, és koncerten ritkán játszott csembalóversenye, valamint kalapácszongorára és csembalóra komponált kettősversenye szólal meg.

 

"Hagyják abba az okoskodást, inkább játsszák a zenémet!"

Johann Sebastian Bach legnagyobb karriert befutott fia a műveinek szentelt koncertsorozat alkalmából adott exkluzív interjút a Zeneakadémiának, és azt javasolja, felejtsük el Haydnt, Mozartot, az apját, és figyeljük csak a hangokat.

 

"Állandóan le kellene nullázni a tudásunkat"

A Zeneakadémia által szervezett Bach-hétvége hátteréről, legkedvesebb zeneszerzőjéről, a zenetörténet mellékvágányairól és saját zeneszerzői működéséről is kérdeztük Spányi Miklóst, a koncertek művészeti vezetőjét.

 

Programok:

okt. 10 19.00
*
C. P. E. Bach 300

Ensemble Mimage +

Kamarazene Nagy Frigyes udvarában
Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

okt. 11 19.00
*
C. P. E. Bach 300

"Grosses Hofkonzert"

Ünnepi hangverseny Nagy Frigyes udvarában
Solti Terem

okt. 12 16.00
*
C. P. E. Bach 300

Concerto Armonico Budapest - billentyűs párbaj

 
Solti Terem

Címkék