A két magyar nem csak játszotta a zenét, ők maguk voltak a zene – minden idegszálukban – egészen az ujjuk hegyéig.

Adelheid von Schorn Reményiről és Lisztről

Elkezdődött a jegyértékesítés a Zeneakadémia jövő évi koncertjeire

2022. december 1.

Első körben több, főként növendékek és művészoktatók közreműködésével megvalósuló programra nyílt meg a vásárlási lehetőség, több hangversenyre váltott belépőkre jelentős kedvezmény jár.

Jelen pillanatban csak március végéig tud tervezni a Zeneakadémia, de remélhetőleg rövidesen további programokkal bővül az első félévi műsorrend.

A januári események közül kiemelendő az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál két programja. Elsőként 7-én a 10 órától 11:30-ig Hang-Liget címmel rendezendő, 6–10 éveseknek szóló zenés beavató foglalkozás várja az érdeklődőket, amelyen Darázs Ádám vezetésével a száz éve született Ligeti György alkotásaival találkozhatnak a résztvevők, aztán 19 órakor Ligeti elágazások címmel kezdődik koncert, amelyen Dubóczky Gergely vezényletével a Budapest Sound Collective Ligeti néhány művét és neki ajánlott hommage-darabokat, valamint zongorára és csembalóra írt műveinek hangszerelt változatait hallhatja a közönség.

Január 15-én lesz az immár hagyományos Operavizsga a Solti teremben, ahol a jövő énekművészei mutatkoznak be. Ezúttal Verdi Traviatájából és Auber A fekete dominójából hangzanak el részletek, valamint Leona címmel a Czakó Zsigmond drámája alapján Almási-Tóth András librettójára, a Zeneakadémia zeneszerző növendékei által komponált előadást tekinthetik meg a nézők.

Január 28-án a Binder Quartet várja a jazz rajongóit: Binder Károly zeneszerző, zongoraművész a Zeneakadémia Jazz Tanszékének oktatója, hosszú évekig vezetője, a koncerten muzsikustársaival saját szerzeményeit mutatja be.

Másnap, január 29-én a kiemelkedő tehetségű, számos nemzetközi versenyen kiváló teljesítményt nyújtó Magyar Valentin, valamint az egyetemhez ugyancsak kötődő, szintén több megmérettetésen előkelő helyezést elért Korossy Kvartett közös hangversenyén Brahms és Dvořák egy-egy zongoraötösét játsszák.

Január 30-án Korcsolán Orsolya hegedűművész doktori zárókoncertje várja a közönséget, Farkas Gábor zongoraművész és az UMZE Kamaraegyüttes közreműködésével, Tihanyi László vezényletével: a műsoron Eötvös Péter, Richard Strauss és Kurt Weill művei szerepelnek.

Az ajándékkártyáknál kedvező változás, hogy mivel csak a Zeneakadémia saját rendezésű koncertjeire szóló jegyek vásárlásához használhatók, és a kínálat egyelőre nem teljes, a 2022. november 1. és 2023. november 30. között lejáró ajándékkártyák felhasználási időtartama 2023. december 31-ig meghosszabbodik, a most, 2022. decemberében vásárolt kártyák pedig szintén 2023. december 31-ig lesznek érvényesek.

Továbbra is elérhető a jelentős árengedményt nyújtó, sorozatoktól független kedvezményrendszer. Két különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 10% engedmény; három különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 15% engedmény; négy vagy több különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 20% engedmény jár a vásárlás végösszegéből. A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrált vásárlók ezeken felül további 5% kedvezményben részesülnek. A kedvezményes koncertek teljes listája ide kattintva tekinthető meg.

Az eredeti évadtervet, amely idén május végén vált nyilvánossá, nem lehetett teljes mértékben megvalósítani forráshiány miatt, szükségessé vált áttervezése. Az intézmény bízik abban, hogy helyzete javulni fog, és a következő évadra már a korábbi években megszokott módon tud koncerteket szervezni.

 

 

Címkék