A legfontosabb osztály számomra – és a magyar zenészek százai számára – a kamarazenei osztály volt.

Solti György

Húsvét hétvégéjén zárva tart a Zeneakadémia

2014. április 14.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem budapesti épületei zárva lesznek 2014. április 19-21. között.

A húsvéti nyitva tartás a Zeneakadémia különböző épületeiben némileg eltérően, a következők szerint alakul:

- A Zeneakadémia Liszt Ferenc téri főépülete, továbbá a Ligeti György épület, illetve a Semmelweis utcai és az Üllői úti oktatási épületek az április 19-21-i hosszú hétvégén zárva tartanak. Nagyszombaton, Húsvétvasárnap és Húsvét hétfőn tehát a jegypénztár sem lesz nyitva (az online jegyvásárlás természetesen zavartalanul üzemel), és a LEGO-Zeneakadémia sem tekinthető meg; a főépületben működő büfé pedig az április 16-22 közötti időszakban kizárólag a péntek esti koncerthez kapcsolódóan várja vendégeit.

- A Vörösmarty utcai Régi Zeneakadémia, illetve a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont csak 2014. április 20-21-én lesz zárva, 19-én a szokásos szombati rend szerint nyitva tart.

- A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem budapesti oktatási épületeiben a gyakorlás a tavaszi oktatási szünet alatt, azaz 2014. április 16-22. között az épületek fentiekben részletezett ünnepi nyitva tartása szerint, az adott napra érvényes gyakorlási rendnek megfelelően lehetséges. A részletek a Zeneakadémia egyetemi honlapján, ezen a linken olvashatók.

- A Zeneakadémia Központi Könyvtára 2014. április 19-21. között zárva lesz, a tavaszi szünet további napjain a rendes nyitva tartási rend szerint látogatható.

Április 22-től a Zeneakadémia minden épülete az adott naptári napra érvényes nyitva tartás szerint üzemel. A rendkívül közeli következő hosszú hétvégére való tekintettel előre jelezzük, hogy 2014. május 1-én kizárólag a Liszt Ferenc téri épület lesz nyitva, vasárnapi rend szerint. Május 2-án és 3-án a Zeneakadémia valamennyi épülete szombati nyitva tartási rend szerint várja az egyetem polgárságát és a koncertlátogató közönséget.