A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György

Kóda 2014 őszén is

2014. szeptember 29.

A Zeneakadémia Koncertközpont pódiumbeszélgetés-sorozatának új szezonjában is különleges művészekkel találkozhatnak a hangversenyek után.

Érdekli, hogy milyen gondolatok kavarognak egy művész fejében a hangverseny után? Kíváncsi arra, hogy az előadó miféle szempontok alapján válogatta össze aznapi műsorát? Szívesen meghallgatná, milyen személyes élmények fűzik a fellépőket a Zeneakadémiához? A programfüzet elolvasása után is maradtak Önben kételyek, amelyeket csak a művész oszlathat el?

Kérdéseinek megválaszolásában immár egy éve a Zeneakadémia Koncertközpont Kóda című sorozata (szerkesztő: Tóth Endre) nyújt segítséget. A koncertek után néhány perccel kezdődő kötetlen, félórás beszélgetések alkalmával a hangversenyen közreműködő előadók, illetve zeneszerzők mesélnek az elhangzott darabokról, saját magukról és a Zeneakadémiához fűződő viszonyukról.

Október 5-én Seleljo Erzsébet és Seleljo Irén, október 12-én pedig a Concerto Armonico Billentyűs párbaját követően Ábrahám Márta, Spányi Miklós és Kemenes András lesz a Kóda vendége. Eötvös Péter Lady Sarashina című opera-bemutatójához kapcsolódóan október 19-én rendhagyó módon az előadás előtt – 18 órai kezdettel az I-es előadóteremben – beszélgethetnek a szerzővel, valamint a rendezővel és a karmesterrel: Almási-Tóth Andrással és Vajda Gergellyel.

Október 27-én Isabelle Fausttal és Heinz Holligerrel, 29-én a Kodály Kvartett tagjaival és Wiedemann Bernadettel, november 5-én Jean-Efflam Bavouzet-val és Szokolay Balázzsal, november 6-án Baráth Emőkével és Csalog Gáborral, november 21-én Tompos Kátyával és a Góbé Zenekar tagjaival, november 29-én Razvaljajeva Anasztáziával találkozhat a közönség. Az őszi szezon utolsó Kódájára december 12-én Steven Isserlis és Várjon Dénes várja az érdeklődőket.

A beszélgetések moderátorai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, valamint fiatal zenetörténészek.