A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak

Már az interneten is váltható jegy a Liszt-kukac matinékra

2015. február 19.

A 6-10 éves gyerekeknek szóló szombat délelőtti kiscsoportos zenés beavató foglalkozásokon februárban az oboával és a hegedűvel, márciusban a hárfával, a gitárral, a klarinéttal és a kürttel ismerkedhetnek meg az 1-4. osztályos általános iskolások.

A Liszt Ferenc téri épület Előadótermében tartott kiscsoportos foglalkozásokon nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetjük meg a gyerekekkel, nemcsak a különböző hangszereket mutatjuk be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatjuk őket a hangverseny intézményének működésének rejtelmeibe is. A foglalkozáson résztvevők játszhatnak a népszerű Zeneakadémia-makettel is: a gyerekek maguk tehetik a színpadra a LEGO-muzsikusokból álló szimfonikus zenekart, vonósnégyest, fúvósötöst, vagy bármely más, nekik tetsző formációt. A foglalkozásokon résztvevők találkozhatnak a programsorozat arcával, Liszt-kukaccal is, sőt, az arcmásával díszített matricát kapnak ajándékba.
 

Liszt-kukacok Akadémiája


Február 21-én  Csonka Mónika mutatja be a oboát, február 28-án Osztrosits Éva a hegedűt, március folyamán pedig a hárfával, a gitárral, a klarinéttal és a kürttel ismerkedhetnek meg a Liszt-kukacok. Újdonság, hogy a kizárólag a foglalkozásokon részvevő gyerekek számára váltandó kilencszáz forintos jegyeket már online is meg lehet vásárolni a zeneakademia.jegy.hu oldalról, vagy ezt a hivatkozást követve, az egyes előadások linkjeire kattintva.