Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Még lehet jelentkezni az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre

2014. március 24.

A 42.000 Euró összdíjazású, 2014. szeptember 15-21. között a Zeneakadémián rendezendő versenyre március 31-ig jelentkezhetnek a fiatal énekesek.

A négyfordulós versenyre videófelvételen beküldendő, zongora- vagy zenekari kísérettel előadott, szabadon választott barokk opera-, oratórium-, vagy kantátarészlettel, és egy másik áriával pályázhatnak az 1982. szeptember 15-én vagy az után született hölgyek, illetve az 1979. szeptember 15-én vagy az után született urak.

A jelentkezéseket 2014. május 15-ig bírálja el a verseny névadója, egyben a nemzetközi zsűri elnöke vezetésével felálló előminősítő bizottság. Az őszi fordulókra meghívást kapó jelentkezők – a 150 Eurós regisztrációs díjat csak a továbbjutottaknak kell megfizetniük – egy Liszt-dal és hét további ária előadásával mérettetik meg magukat. A fordulók menetét, az ajánlott repertoárt, és a verseny minden további részletét a Martoncompetition.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.

Az (angol nyelvű) online jelentezési űrlap ide kattintva érhető el, de a kitöltés előtt a verseny szervezői mindenképpen javasolják az erről a linkről elérhető útmutató alapos áttanulmányozását.

Jelentkezési határidő: 2014. március 31. éjfél!

Címkék