Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

Pálfalvi Tamásé az első alkalommal meghirdetett Fanny Mendelssohn-ösztöndíj

2014. november 20.

A Zeneakadémia másodéves mesterszakos trombitás hallgatója a tízezer eurós támogatásból lemezt készíthet, és számos felkérést is kapott.

Pálfalvi Tamás (fotó: Marcus Renner)

 

November elején tették közzé a Heide Schwarzweller PR-szakember kezdeményezésre megalapított Fanny Mendelssohn-ösztöndíj első győztesének nevét, aki nem más, mint a Zeneakadémia büszkesége, Boldoczki Gábor tanítványa. Az ösztöndíjra 17 többszörös versenygyőztes európai fiatal jelentkezett, közülük öten kerültek be a fináléba, amelynek keretében egy órájuk volt, hogy a Berlin Classics/Edel lemezkiadónak bizonyítsák, ők a legérdemesebbek debütáló lemezük elkészítésére. Tamás zongorakísérőjével, Szabó Terézzel először egy Dubrovay-darabot adott elő, majd Robert Erickson Kryl című művét mutatta be.  Virtuóz és sokoldalú játékát méltatva négyen a Zeneakadémia trombitását jelölték első helyre az öttagú zsűriből. Az ösztöndíj öt finalistája 2015. szeptemberében a Mecklenburg-Előpomerániai Ünnepi Játékokon adnak koncertet, Tamás első lemezének munkálatai pedig már el is kezdődtek.

Gratulálunk a díjazottnak és tanárainak!

Címkék