Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak

Újra látható a Zeneakadémia Varázsfuvola-produkciója

2014. április 26.

Április 27-én éjjel az M1 tűzi műsorra a Solti György Kamaratermet felavató operaelőadást.

Fotó: Zeneakadémia / Fejér Gábor

A Magyar Televízió a 2014. február 25-i előadást rögzítette, melynek főbb szerepeit Hajnóczy Júlia, Varga Viktória, Zavaros Eszter, Brickner Szabolcs, Cser Krisztián és Gaál Csaba alakították. A produkció művészeti vezetője Marton Éva, a Zeneakadémia korábbi tanszékvezető professzora, karmestere Alpaslan Ertüngealp, koreográfusa Juronics Tamás, díszlettervezője Lisztopád Krisztina, rendezője Almási-Tóth András. Az Zeneakadémia opera programvezetője és színpadi játék tanára által újragondolt előadás Varró Dániel erre az alkalomra készült új fordítására alapul, és a Zeneakadémia kívül-belül megújult szecessziós zenepalotáját is színpadra állítja. A teljes szereposztás az előadás műsorlapján található meg, a premieren készült fotógaléria pedig ide kattintva tekinthető meg.

A közvetítés az interneten a mediaklikk.hu weboldalon követhető majd, és terveink szerint a későbbiekben visszanézhető lesz a Zeneakadémia honlapján is.