A legfontosabb osztály számomra – és a magyar zenészek százai számára – a kamarazenei osztály volt.

Solti György

Újra műsoron a Zeneakadémia Varázsfuvola-produkciója

2014. december 13.

December-január fordulóján három alkalommal lesz látható a Solti Terem kamaraopera-színpadán W. A. Mozart emblematikus darabja.

A Zeneakadémia Varázsfuvola-produkciója a Meláth Andrea által vezetett Ének Tanszék közelmúltbéli hallgatóira és a magyar operajátszás emelkedő csillagaira épül. A közönség soraiba is fiatalokat invitáló előadás művészeti vezetője, Marton Éva és rendezője, a tanszék színpadi játék tanára, Almási-Tóth András magát a Zeneakadémiát, egészen pontosan a szecessziós zenepalotát állítja a színpad középpontjába s teszi az előadás díszletévé. Hisz mi más volna képes a sötétség és a fény, az értelem és az érzelmek, az emelkedett eszmék és a természeti ösztönök, Sarastro és az Éj királynője ellentétpárjait összhangba rendezni, ha nem a zene?!
 

Fotó: Zeneakadémia / Fejér Gábor

 

A főbb szerepekben a 2013 decemberi premieren is közreműködő Varga Viktória, Szemere Zita, Gaál Csaba, Zavaros Eszter és Vörös Szilvia mellett mint Tamino új beállóként lesz látható a Zeneakadémián néhány éve diplomázott Rab Gyula. A december 18-ai, december 22-ei és 2015. január 3-ai előadásokon a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei és a Zeneakadémia hallgatóiból alakult kórus mellett ezúttal a Miskolci Szimfonikus Zenekar működik közre a napokban Gramofon-díjjal elismert Medveczky Ádám vezényletével.