Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

Zeneakadémia a Zeneakadémián - videó

2014. március 21.

Március 16-ától egy hónapig a nagyközönség számára is látható a LEGO-zenepalota

A Zeneakadémia-makett „főszereplésével" megrendezett 6-10 éves gyerekeknek szóló kiscsoportos Liszt-kukac foglalkozásokra 2014 tavaszán még három alkalommal: április 12-én, május 10-én és május 24-én, szombaton 10.00 órakor kerül sor. A jegyeket kizárólag személyesen, a Zeneakadémia Koncertközpont jegypénztárában lehet megvásárolni (szülők részére nem, csak a gyermekek számára váltandó belépő, hiszen a foglalkozáson csak a gyerekek vehetnek részt). A Liszt-kukacok Akadémiájának másik programsorozata a 10–15 éves korosztályt célozza. Az ifjúsági hangversenyek az általános iskola különböző érdeklődési körű csoportjainak szólnak, így április 13-án a „Zene és sport", illetve május 11-én a „Zene és irodalom" című koncertekre tudnak jegyeket váltani az érdeklődők. (A programok részletei a linkekre kattintva találhatók meg.)

Bár játszani csak a Liszt-kukacok Akadémiájának résztvevői játszhatnak vele, a LEGO-Zeneakadémiát 2014. március 16-ától egy hónapon át minden érdeklődő szemügyre veheti. A makett a Zeneakadémia jegyirodájának nyitvatartási idejében, délelőtt 11-től este 18.30-ig (bejárat a Liszt Ferenc tér felől), illetve előadási napokon a koncertek előtt és a szünetben tekinthető meg.