Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz
Boldoczki Gábor és barátai

2018. április 24. 19.30-22.00

Boldoczki Gábor és barátai A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Händel
E-dúr szvit, HWV 430 – Ária és variációk

J. S. Bach
G-dúr szonáta viola da gambára és csembalóra, BWV 1027

Albinoni
Esz-dúr szonáta trombitára és basso continuora

Händel
„Tu del Ciel ministro eletto” – ária az Il Trionfo del Tempo e del Disinganno c. oratóriumból (HWV 46a)

A. Melani
„Quai bellici accenti” – kantáta („La tromba”)


SZÜNET

S. Friedman
Fanfár szóló trombitára

Fauré
Après un rêve, op. 7/1

Schumann
Adagio és allegro, op. 70

Debussy
Nuit d’étoiles

Poulenc
Les chemins de l’amour

Martinů
La revue de cuisine

-;-Boldoczki Gábor (trombita); Kertesi Ingrid (szoprán); Fenyő László (cselló); Dinyés Soma (csembaló, orgona pozitív); Réti Balázs (zongora); Kuklis Gergely (hegedű); Klenyán Csaba (klarinét); Lakatos György (fagott)

Boldoczki Gábor színes, különleges programot állított össze, amely a trombitát a választott műveken keresztül a lehető legtöbb szerepben mutatja be. A koncert első felében a trombita, a csembaló és a cselló kamarajátéka játssza a főszerepet, de Boldoczki kedvenc kamarazenéi közé tartoznak a szoprán énekre, trombitára és basso continuóra komponált művek is. A trombitaművész Kertesi Ingriddel már a diplomakoncertjén is adott elő barokk áriákat, és régi barátság fűzi őt Fenyő Lászlóhoz is, akivel hasonló felállásban leginkább német koncerttermekben játszott, és akivel közös lemezt is rögzítettek. Dinyés Somával 2017 nyarán készült közös lemezük, s a többi előadóval sem új keletű Boldoczki kapcsolata, Réti Balázzsal például 2015 tavaszán Wartburg várában játszottak egy kamarazenei sorozatban, trombita-, zongora-, ütő- és nagybőgő-összeállításban.

Jegyár:

4 400, 5 400, 6 900 Ft