A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak
Aranyhúrocska és a három cselló

2018. november 17. 11.00-12.30

Zeneakadémia, Kupolaterem

kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja

Aranyhúrocska és a három cselló A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Üveggyöngyjáték

A fesztivál művészeti vezetői: Simon Izabella és Várjon Dénes
Szerkesztő-műsorvezető: Simon Izabella
Meseillusztrátor: Kőszeghy Csilla
Narrátor: Mesterházy Gabriella
Simon Izabella (zongora), Vigh Andrea (hárfa), Andrea Hallam (hegedű), Szappanos Edit (szoprán), Blahunka Flóra, Borka Ráhel, Aranyos János (cselló)

Gyerekekhez való különleges érzékenység és érzék, gondosan megtervezett mesék, precízen válogatott és a legmagasabb minőségben megszólaló zeneművek, kiváló előadók – ez jellemzi Simon Izabella gyerekprogramjait. A Kamara.hu népszerű eseményén idén egy trilógia zárótörténete kerül terítékre: A kis piros hegedű (és a gonosz, nagy cselló), valamint a Hamucsellócska után az Aranyhúrocska és a három cselló meséje kerekíti le a sokoldalú gordonkaművész, Steven Isserlis szövegére és az Oscar-díjas Anne Dudley zenéjére született darabok sorát. Az Aranyfürtöcske és a három medve eredeti történetének átdolgozása a fesztivál zenészeinek és a Zeneakadémia hallgatóinak előadásában szólal meg. A társművészetek bekapcsolásának ezúttal a koncerten – ahogy a fesztivál vezérfonalát jelentő Az üveggyöngyjátékban – különösen fontos szerep jut. A moderáláson túl pedig Simon Izabella ismét körüljár egy témát is, méghozzá a zene hangjai által életre kelő játékok varázslatos világát.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 200 Ft