A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György
Szabadi Vilmos, Nagao Haruka és Karasszon Eszter

2020. november 6. 19.00-21.00

Nagyterem

Beethoven plusz

Szabadi Vilmos, Nagao Haruka és Karasszon Eszter A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Beethoven: Esz-dúr vonóstrió, op. 3
Beethoven: D-dúr vonóstrió, op. 9/2
SZÜNET
Beethoven: D-dúr szerenád, op. 8

Szabadi Vilmos (hegedű), Nagao Haruka (brácsa), Karasszon Eszter (cselló)

Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Vonós Tanszékének egyetemi docense rendszeresen lép fel a fiatal generáció feltörekvő tagjaival. Partnerei ezúttal Nagao Haruka hegedű- és brácsaművész, a Magyar Állami Operaház Zenekarának koncertmestere, valamint a már jelentős sikereket maga mögött tudó Karasszon Eszter csellóművész. Beethoven és a kamarazene együttes említésekor elsősorban vonósnégyesek, zongorás triók és hegedű-zongora szonáták juthatnak eszünkbe, de a zenetörténet egyik, ha nem a legnagyobb hatású mestere más összeállításokra is komponált. A hangversenyen középpontba kerülő vonóstriók Beethoven korai, önfeledt és tradíciótisztelő időszakából származnak, amikor még csak feszegette, de nem törte át a Haydntól és Mozarttól örökölt klasszikus stílus kereteit.
 
Tájékoztatjuk Közönségünket, hogy a november 4-től hatályos szabályozás értelmében új, távolságtartó ültetési rendet kell kialakítanunk koncerttermeinkben, ami jelentősen csökkenti  a termek befogadóképességét. Annak érdekében, hogy minden jeggyel vagy bérlettel rendelkező nézőnk számára biztosíthassuk a részvételt, a  koncertet áthelyeztük a Nagyterembe.  
 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyár:

2 900, 3 900 Ft

Sorozat:

Beethoven plusz