Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
STUDIO 5

2020. november 9. 19.00-21.00

Solti terem

Itt és most

STUDIO 5 A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Táncjáték

Tavaszról elhalasztott koncert

Bella Máté: A pillangó álma
Virágh András Gábor: Triptichon
Solti Árpád: Seven SitCom Episodes
Szentpáli Roland: Melton 200
Kutrik Bence: The Mandelbrot Riddle

Újházi Gyöngyi, GéczyTeodóra, Háry Péter (cselló), Lescsinszky Áron, Monostori Gábor, Menyhei Ádám, Szelcsányi Ágnes (zongora), Szendrey Dániel (kürt), Szűcs Péter (klarinét, basszusklarinét), Kanyó Dávid (fuvola), Seleljo Erzsébet (szaxofon), Szentpáli Roland (tuba), Lajhó Gyula (ütőhangszerek)
Vezényel: Juhász Bence
Koreográfus: Kulcsár Noémi
Táncosok: Kulcsár Noémi tellabor
Moderátor: Mesterházi Máté

A Studio 5 (Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Virágh András Gábor és az idén csatlakozó Szentpáli Roland) évről évre megrendezett, tematikus Solti termi koncertjeit mindig egy cél szervezi: az, hogy a nagyközönség és a kortárs zene között a lehető legtermészetesebb viszony jöjjön létre. E cél elérésének eszközéül most a táncot választották, amelynek ritmikussága, nonverbális eszköztára, az idő által szervezett, sajátos struktúrája oly sok mindenben hasonlít a zeneművek szerkezetére és kifejezőerejére. Immár hatodik tematikus estjükön azt szeretnék megmutatni, hogy a balett, a tánc és a zene kapcsolata a 21. században legalább annyira élő, mint a francia udvari balett és az opera 18. századi összefonódása vagy épp Stravinsky és a Gyagilev-társulat 20. század eleji együttműködése idején volt. A program magyarországi ősbemutatóihoz ennek szellemében Kulcsár Noémi Harangozó Gyula-díjas táncművész készít koreográfiákat a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak segítségével.
Az eseményre a március 28-ra váltott jegyek és bérletek érvényesek.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

Nemzeti Kulturális Alap

Jegyár:

1 900, 2 900 Ft

Bérlet:

Itt és most 2020 tavasz

Hasonló események:

2020. 10. 19
19:00

Dalok, dalátiratok/1

A Doktori Iskola billentyűs hallgatóinak koncertje

Solti terem

Ingyenes