Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György
Ensemble Des Équilibres

2024. június 6. 19.00-21.00

Solti terem

Itt és most

Ensemble Des Équilibres A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Francia és magyar kortárs művek

Hollós Máté: Második vonósnégyes
Bánkövi Gyula: Fehér angyalok, op. 39
Kutrik Bence: Crossing IV.

SZÜNET

Florentine Mulsant: 3. vonósnégyes, op. 47
Edith Canat de Chizy: Öt miniatűr
Claire-Mélanie Sinnhuber: Les roses héroïques

Ensemble Des Équilibres: Agnès Pyka, Camille Garin (hegedű), Jean Sautereau (brácsa), Eric Villeminey (cselló), Sandra Chamoux (zongora)

Az Ensemble Des Équilibres 2006-os megalakulása óta folyamatosan törekszik a párbeszédre a klasszikus és más zenei területek között. A különböző esztétikai és művészeti elvek összehangolására törekvő francia muzsikusokat Agnès Pyka hegedűművész szervezte együttessé, azóta pedig számos különleges projektet hoztak létre: ötvözték már japán improvizációs művészettel vagy algériai klasszikus zenével a nyugati hagyományokat, de együttműködtek többek közt az ismert fado-énekesnővel, Cristina Brancóval is. 2023-ban jelent meg César Franck összes vonós kamaraművét tartalmazó albumuk, emellett magyar zene is szerepel diszkográfiájukban: nevükhöz fűződik Veress Sándor vonósnégyeseinek 2011-es lemez-világpremierje a Hungaroton kiadásában, két évvel később pedig Bartók 44 hegedűduóját vette fel Agnès Pyka a Talich Quartet első hegedűsével. A kezdeményezésükre létrejött együttműködés eredményeként három magyar és három francia kortárs zeneszerző egy-egy műve hangzik el a Solti teremben. A koncert az ArTRIUM 2024” – a Bartók Rádió tavaszi kortárszenei hangversenysorozatának záró eseménye.

 

Vásároljon jegyet egyszerre több saját szervezésű hangversenyünkre!
  • 2 koncertre 10% engedményt,
  • 3 koncertre 15% engedményt,
  • 4 vagy több koncertre 20% engedményt adunk a vásárlás végösszegéből.
A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrálók további 5% kedvezményben részesülnek.

 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

Nemzeti Kulturális Alap

Jegyár:

3 500 Ft

Sorozat:

Itt és most

Hasonló események: