Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Liszt-kukacok Akadémiája 2019 ősz

Tánc és zene

 

Mi mindenre jó a zene? A helyes kérdés inkább az, mire nem… Éneklünk, ha jó kedvünk van, szerenádozunk, ha szerelmesek vagyunk, megható zenéket hallgatunk, ha bánat ért minket, vagy beülünk egy koncertre, ha fel szeretnénk töltődni. És persze ott van a tánc! Zene nélkül nincs tánc, tánc nélkül pedig szegényebb lenne a zenetörténet. A Zeneakadémia ifjúsági sorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája 2019 őszén zene és tánc kapcsolatát vizsgálja. Az egyórás matinékon kiderül, hogyan alakult át klasszikus zenévé a tánczene. A négyalkalmas bérlet előadásain zenészek és táncosok állnak a színpadra, és Mona Dániel mesélővel közösen mutatják be a magyar néptánc, a keringő, a historikus tánc és a spanyol flamenco zenéjét, és persze azon zeneszerzőket, akik függővé váltak az említett tánczenéktől. Izgalmas történetek, kiváló zenék és látványos táncok várják a Solti teremben a 10-15 éves gyermekeket, valamint szüleiket, nagyszüleiket.

 

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Liszt-kukacok Akadémiája 2019 őszi bérlete elfogyott, így nem áll módunkban több bérletet értékesíteni. Szólójegyek az egyes koncertekre válthatók. Köszönjük megértésüket! 

 

További információk Facebook oldalunkon találhatók.

2019. szeptember

2019. október

2019. november

2019. december