A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak

A Zeneakadémia október 16-31. közötti, saját szervezésű koncertjeivel kapcsolatos változások

2020. október 12.

Tisztelt Koncertlátogatóink!

Koncertévadunk kezdete óta számos változtatásra kényszerültünk saját szervezésű programjainkkal kapcsolatban, részben a vírussal kapcsolatos utazási korlátozások, részben  az általunk bevezetett óvintézkedések miatt, amelyek fegyelmezett betartását ezúton is köszönjük.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy termeinkben a befogadóképesség felére csökkentettük az eladható helyek számát. Honlapunkon azonban a forgalomból kivezetett jegyek is eladottként jelennek meg, így a vásárló számára úgy tűnik, mintha már zsúfolt lenne a nézőtér. Kérjük, bátran vásároljanak, ha látnak még szabad helyeket, a terem nem lesz tele, minden koncertünkön lehetőség van a többi látogatótól megtartani a szükséges távolságot, és így helyet foglalni.

Október 16-31 között rendezett koncertjeinken az eredetileg meghirdetettekhez képest az alábbi változások történtek:  

  • Október 18-án az orgonáé a főszerep: délelőtt 11-kor  – új programként – egy órás zenés orgonabemutatón vehetnek részt, Fassang László és Szabó Balázs vezetésével, este pedig az A Zeneakadémia műhelyei sorozat orgona tanszakunkat bemutató részében négy  fiatal orgonistát hallhatnak.

  • Az október 22-én 19.30 órakor kezdődő Hamar Zsolt és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara című koncert műsora változott, az új program honlapunkon megtekinthető.

  • Október 26-án 19.00 órakor Langer Ágnes és Fülei Balázs koncertjét szünet nélkül játsszuk, ezért a műsor kissé rövidült, az új program szintén honlapunkon tekinthető meg.

  • A „Kamarazene Nagyteremre” bérlet október 28-án 19.30-kor kezdődő koncertjének egyik szereplője, Daniel Hope hegedűművész nem tudta vállalni a közreműködést az érvényben lévő utazási korlátozások miatt. Helyette Kelemen Barnabás lép fel Claudio Bohórquez és Nagy Péter partnereként, a koncert műsora változatlan.

  • 2020. október 30-án a Beethoven plusz sorozatban Prunyi Ilona, Oláh Vilmos és Perényi Miklós koncertje a Solti teremben a szokásostól eltérően, 19.30 órakor kezdődik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Liszt-kukacok Akadémiája zenés beavató foglalkozások,  a Jazz játszótér foglalkozások, illetve az egyes koncertek után tervezett Kóda pódiumbeszélgetések továbbra is szünetelnek, az újraindításról majd külön tájékoztatást adunk.

Novemberi programjainkkal kapcsolatban később adunk tájékoztatást. Megértésüket köszönjük!

Zeneakadémia Közönségkapcsolat